PENGKALAN CHEPA, 22 Mei- Majlis Anugerah Cemerlang kali ke-35 dan Mesyuarat Agung Tahunan PIBG kali ke-34 SM. Sains Tengku Muhammad Faris Petra telah berlangsung dengan jayanya.

Majlis yang berlangsung pada pukul 3.30 petang itu diteruskan walaupun ketibaan Tetamu Kehormat YB. Dato’ Sri Mustapa Mohamed terlewat hampir satu jam. Acara penyampaian anugerah kepada pelajar-pelajar cemerlang telah disempurnakan oleh beberapa orang tetamu undangan yang lain.

Seramai 280 orang pelajar telah menerima anugerah dalam majlis tersebut. YB. Dato’ Sri Mustapa Mohamed, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri tiba lebih kurang pukul 4.30 petang dan majlis sambutan dimulai dengan mengarak Tetamu Kehormat dengan perarakan masuk ke Dewan Gemilang oleh kumpulan pembawa bunga manggar dan pasukan kompang. Selepas itu lagu Negaraku dipersembahkan oleh pasukan pancaragam, acara dewan dimulakan dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Pengetua, Tuan YDP PIBG dan seterusnya ucapan perasmian oleh YB. Dato’ Sri Mustapa Mohamed.Advertisements